Quantcast
Channel: Topplistor – LondonSwedes
Viewing all articles
Browse latest Browse all 72

Sensommarens bästa aktiviteter med barn i London

0
0

Foto: Robert Tudor

 

LONDONSVENSKAR TIPSAR: Sensommar i city? Svårt att komma på saker att göra med kidsen? Varför inte ta en titt på vår uppdaterade lista på några av supermamman Tahira Hays smultronställen i London. Trots COVID19 finns här något som passar alla barnfamiljers budgetar och smaker. 

 

UTOMHUSAKTIVITETER

PRINCESS DIANA’S MEMORIAL PLAYGROUND

Kensington Gardens, District, Central och Circle Line och bussar. Gratis. 

 

Oavsett väder är den här lekplatsen absolut värt ett besök. Varma sommardagar är det kö för att komma in, och det finns det absolut anledning till. Lekplatsen är stor och uppdelad i olika sektioner. Nära ingången står ett stort piratskepp för barn att klättra på och gömma sig i, (för tillfället undergår det renovering, red.anm.) och bakom det går det gångar genom buskar och snår fram och tillbaka. Det finns en stor klätterställning med hängbroar, rutschkanor och stänger att kasta sig nedför som brandmän på utryckning. Där finns tipis och låtsaskrokodiler i sten och där finns instrument att spela på och snurror att hoppa på. Även om det är stort och där finns massor av platser att gömma sig på, behöver man inte oroa sig alltför mycket om ens små skulle hamna utanför synfältet. Hela lekplatsen är nämligen inhägnad av ett stort staket och där finns bara en ingång och utgång, som är kontrollerad av säkerhetspersonal.

På lekplatsen finns toaletter för barnen som är gratis och städas regelbundet (ett nytt kösystem pga COVID19 har rullats ut) och alla barn under 12 år är välkomna.

 

Lekparken öppnade igen för allmänheten den 17e juli. På grund av COVID19, begränsas inträde nu till 250 personer, och det är ‘en in- en ut’ som gäller. Alla barn måste vara i sällskap med vuxen, och man måste komma och gå tillsammans. Öppettiderna är nu 10-19.45 (19.30 sista inträde). Allmänheten uppmanas att ta med egen handgel och att komma ihåg att man besöker parken på egen risk. Värt att notera är att vattenleksdelen av parken för tillfället inte är tillgänglig och och dryck är inte längre tillåtet i parken. Läs mer här (engelska).

 

 

BÅTTURER PÅ THEMSEN

Pirerna utmed Themsen. Priserna varierar beroende på vilken sorts båttur man är ute efter, från runt £10 till flera hundra pund. 

 

Beroende på budget finns det massor av olika båtrundor att välja mellan från tre olika pirer utmed Themsen. Thames City Cruises erbjuder vanliga sighseeing-turer, speciella jul-och nyårsturer, middagsturer, lunchturer och både korta och långa rundor med speciella teman. 

 

För den som vill hålla kostnaderna nere men ändå passa på att se staden från Themsen, är Uber Boats ett bra alternativ. Det är ingen guidad tur, utan helt enkelt en båt designad för att ta sig från punkt a till punkt b, men man får se staden bekvämt och annorlunda från ett gäng olika pirer vid floden. Det finns ett fåtal platser utomhus och där inne finns det sköna stolar, stora fönster och fikaförsäljning. Ett förslag som brukar gå hem är att ta båten från någon av pirerna i Westminster och åka ut till Greenwich. Från floden från man en helt annan bild av hur staden är uppbyggd och ute i Greenwich kan man fortsätta på det marina temat på Sjöhistoriska museet – the National Maritime Museum (öppnar snart igen) och Cutty Sark (redan öppnat), eller så kan man springa av sig i den stora Greenwich parken. Biljettpriser för båten och sätt att betala hittar du här (engelska).

 

Både Thames City Cruises och Uber Boats har arbetat fram en COVID19 policy, och du hittar regler och mer information på deras respektive hemsidor, här och här.  Information för vad som gäller på Sjöhistoriska museet och Cutty Sark  hittar du här (engelska).

 

 

HAMPSTEAD HEATH

Hampstead, Northern Line, Overground, bussar. Gratis.

I London finns det massor av parker, med gräsmattor, lekplatser, träd och ekorrar. Men vill man ha en lite tuffare miljö så är det Hampstead Heath man skall ta sig till. Här finns massor med klätterträd, små skogar man kan gå vilse i, fantastiska utsikter och hur mycket plats som helst att springa, hoppa, träna på att hjula, leka och tramsa på. Det finns vildvuxna växter, björnbärssnår och hemliga gångar i buskagen. Där finns en lekplats i ena hörnet, men den behöver man inte ens visa sina barn, det finns så mycket annat att leka med och hitta på, med pinnar, kottar, ekollon och fantasi. 

 

Det finns även ett gäng caféer att besöka, men vill man bada i de populära dammarna, måste man nu boka biljett i förväg. Mer information om bad hittar du här (engelska).

 

Foto: Omar Albeik / Unsplash

 

LEGOLAND WINDSOR

Windsor, tåg från Waterloo eller Paddington och sedan buss från Windsor till själva Legoland. Legolands biljettpriser och bokning hittar du här. 

 

Legoland ligger ju inte egentligen i London, men det är lätt att ta sig dit och en perfekt dagsutflykt från storstaden. När man väl betalat inträdet ingår det mesta i priset och man kan slappna av och gå runt i lugn och ro. Här finns karuseller, berg- och dalbanor, vattenbanor och massor av lego. Barnen kan prova att köra små bilar och ta “lego-körkort”, låtsas släcka bränder och klättra på den gigantiska klätterställningen. Området är fint och lugnt även när det är många besökare och för de yngre barnen finns det små kärror att hyra för trötta ben. Där finns skåp lite här och var för värdesaker, men man kan ha med sig väska på många av attraktionerna, och på andra finns det lådor man kan tillfälligt kan lägga den i. Är det fint väder kan det vara värt att ta med picknickmat och en filt och sätta sig på gräset vid miniatyr-landskapen i lego när magen börjar kurra.

 

Det är en del köer, men de är bra på att informera om ungefär hur lång tid det kommer att ta. Det finns restauranger med olika temat lite här och var, men om man vill vara nyttig är det bäst att ta med sig egen mat, eftersom det främst är pizza, pasta och hamburgare som gäller tråkigt nog. Där finns lego att köpa, men mycket av det är dyrare än på andra platser, så är det en surt förvärvad veckopeng som skall spenderas, så föreslå att ni väntar tills ni kommer tillbaka till stan. Det finns dock även en outlet-avdelning för lego som inte är så populärt, och där kan man göra riktiga fynd. Legoland passar barn ganska långt ner i åldrarna, men för en del attraktioner måste man vara över 110cm, och för andra över 120cm. Är barnen äldre och vana vid Tivoli, Liseberg eller Gröna Lund, finns det dock risk att bli besviken. Nästan alla attraktioner är relativt lugna och det finns inte så mycket som kittlar en 12-årings mage. Sexåringar däremot, brukar ha det hur kul och spännande som helst.

 

Legoland öppnade igen i början av juli. Sedan COVID19 måste alla biljetter förbokas. De rekommenderar att man tar med sig sin egen ansiktsmask och de kollar ens temperatur innan man blir insläppt. Läs mer om deras COVID19 policy här (engelska). 

 

KEW GARDENS

Kew, District Line, tåg från Waterloo och Overground. Biljett priser och bokning hittar du här (engelska).

 

Kew Gardens är en helt fantastisk botanisk trädgård som ligger ca en halvtimme med tunnelbana från Westminster.  De har mycket aktiviteter som riktar sig till barn, speciella spår de kan följa, klätterställningar inne och ute, områden där de får känna och lära, promenadstråk bland trädkronorna, insektsjakt och organiserade aktiviteter under skolloven. De har även olika aktiviteter baserat på säsong, som äggjakt under påsken, tomtebesök på julen och skalbagge-utflykter på våren. Där finns gigantiska växthus med slingriga trappor och akvarium i källaren.Vissa träd är det okej att klättra i, och barnen får uppleva allt från ökenlandskap till tät djungel i den 150 hektar stora trädgården. 

 

Tar man tunnelbanan eller Overground är promenaden fram och tillbaka till själva trädgården dessutom väldigt mysig och man kan passa på att köpa med sig nybakat bröd och frukt och sallader från några av de små butikerna eller stånden längs med vägen. Inne i Kew Gardens finns det också ställen att fika och pausa på.

 

Som överallt annars gäller på Kew att man förbokar sina biljetter, håller avstånd, tar med sig egen handel, samt betalar med kort. Mer om Kews COVID19 policy hittar du här (engelska).

 

INOMHUSAKTIVITETER

Foto: Max Letek 

 

LONDON AQUARIUM

County Hall, Westminster Bridge Road, Circle, District, Jubilee, Northern, Bakerloo och Waterloo & City Lines och många bussar som stannar på Parliament Square eller vid Waterloo. För priser och kombinationsbiljetter, se här. 

 

London Aquarium är betydligt större än man kan tänka sig, och alla sorters djur och varelser finns där. För vuxna och äldre barn kan det vara intressant att läsa all fakta som står om de olika arterna, för yngre barn finns det massor att titta på. Akvariet täcker tre plan och har allt från hajar till pingviner och sjöstjärnor. I vissa pooler får barnen prova på att röra djuren, på andra platser kan man se när de blir matade eller gör konster. Till detta har man kunnat köpa olika paket, vuxna kunde till exempel snorkla med hajar och barn mellan elva och 16 år prova på att vara marinbiolog och få mata, sköta och ta hand om en del av djuren under en dag, men på grund av COVID19 kan det vara värt att höra sig för i förväg och ta reda på vad som gäller nu. 

 

London Aquarium öppnade igen för allmänheten den 1a Augusti, och man måste nu på grund av COVID19 förboka sina biljetter på nätet. Det är värt att notera att man måste bära ansiktsmask (om man är över 11 år), att man måste betala med kort och att de kommer att kolla ens temperatur innan man blir insläppt. Mer information gällande akvariets COVID19 policy finns här.

 

 

SCIENCE MUSEUM

Exhibition Road, South Kensington, District, Circle och Piccadilly Line och massor av bussar. Till stor del gratis. Biljettbokning hittar du här (engelska).

 

Bland de många museerna i South Kensington ligger ett som brukar vara barnens favorit; Science Museum. Science Museum har gratis inträde och de flesta aktiviteterna är helt gratis för både barn och vuxna. Även de utställningar som inte direkt riktar sig till barn, brukar fånga mycket av deras uppmärksamhet. En av de saker som varit bäst med Science Museum är alla de aktiviteter som riktat sig till små barn, pedagogiska och väldigt hands-on baserade aktiviteter där barnen lär sig genom att ta och känna på saker, utföra egna experiment och gör saker tillsammans. Enligt hemsidan har man jobbat hårt för att museet ska kunna öppna i sin helhet och att det är en begränsad del av museet som fortfarande hålls stängd, men på grund av COVID19 kan det vara värt att ta reda på vad som gäller nu, speciellt med tanke på hands-on gallerierna. 

 

Museet öppnar igen för allmänheten den 19e Augusti, och trots att det fortfarande är gratis inträde måste man nu på grund av COVID19 förboka biljetter för sitt besök, samt bära ansiktsmask inomhus (alla över 11 år). Mer information och svar på eventuella frågor finns här (engelska).

 

Mer artiklar

Aktiviteter med barn i London

Barnvänliga Hyde Park

 

The post Sensommarens bästa aktiviteter med barn i London appeared first on LondonSwedes.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 72

Latest Images

Trending Articles



Latest Images